От 20 април 2023 г. нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира нов

...
От 20 април 2023 г. нискотарифната авиокомпания Wizz Air ще стартира нов
Коментари Харесай

Wizz Air пуска полети от София до една от най-затворените страни в света

От 20 април 2023 г. нискотарифната самолетна компания Wizz Air ще започва нов полет от София - два пъти седмично до столицата на Саудитска Арабия - Рияд.

От уеб страницата на авиокомпанията става ясно, че билетите към този момент са в продажба. Като цената на еднопосочен билет за най-близката дата е ‎175,99 лв..

Разкриването на новата линия е част от тактиката на самолетната компания за експанзия към една от най-затворените страни в света. Днес от ‎авиокомпанията оповестиха старта на общо 20 нови маршрута от Букурещ, Будапеща, Катания, Ларнака, Милано, Неапол, Рим, София, Тирана, Венеция и Виена до Рияд, Джеда и Дамам в Кралство Саудитска Арабия.
 Ryanair изпревари easyJet и Wizz Air
Ryanair, easyJet или Wizz Air, ето коя е най-успешната европейска нискотарифна самолетна компания

Поглед зад печелившото второ тримесечие на въздушните превозвачи

Новите направления доста ще подобрят наличието на Wizz Air в Кралството, което ще даде подтик на разрастващия се туристически бранш на Саудитска Арабия и ще способства за програмата Vision 2030 за утрояване на пътническия трафик към страната до 2030 година Само това съглашение ще донесе над един милион спомагателни пасажери в Саудитска Арабия Арабия следващата година.

" Саудитска Арабия е една от най-вълнуващите страни в света във връзка с авиацията, представяща еклектична композиция от благоприятни условия за пътешестване с незабравими дестинации, безчет вълнуващи атракции и процъфтяваща културна среда. Днешното известие следва Меморандума за съгласие, който неотдавна подписахме с държавното управление, което ни разрешава да допринесем за растежа на саудитския туризъм и цялата му екосистема ", каза Йозеф Варади, основен изпълнителен шеф на Wizz Air. Като добави, че вижда Кралството като дълготраен стратегически пазар за самолетната компания.
 Wizz Air основава дъщерна самолетна компания
Wizz Air основава дъщерна самолетна компания

Wizz Air даже разгласи кой ще бъде ръководещ шеф на новото сдружение

Wizz Air подписа меморандум за разбирателство с Министерството на вложенията на Кралство Саудитска Арабия по самодейност на Министерството на туризма, ориентирана към възстановяване на развиването на саудитския туристически бранш. Споразумението отразява споделена визия сред страните по отношение на капацитета, който Wizz Air може да донесе на Кралството, с цел да подтиква туристическото търсене, като по този метод ще способства доста за планувания напредък на Саудитска Арабия.
 Wizz Air ще лети до Хамбург и Стокхолм от София
Wizz Air пуска две нови дестинации от София

От края на годината Wizz Air ще базира седми аероплан в София
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР